Skolestuens digitale juleventeværelse – spil, spas og læring

Her – næsten halvvejs til juleaften – skruer vi lige et hak op for julestemningen med en samling links til onlinespil og andet julesjov på nettet:

Factoryballs Xmas
En juleklassiker. Spillet, hvor du skal dekorere julekuglerne med bestemte farver og mønstre. Det gør man ved at dyppe kuglerne i maling. Men… kuglerne kan kun blive flerfarvede og mønstrede hvis man bruger de forskellige værktøjer og her vil du hurtigt opdage at rækkefølgen af dine handlinger har en meget stor betydning.

The Christmas Tree Game
I dette spil er der gået kludder i juletræets lyskæde og det er din opgave at reparere kredsløbet og få alle lamper til at lyse ved at klikke, vende og dreje ledningerne.

Winter Spot The Difference
Et “Find fem fejl”-spil, hvor de to billeder er spejlvendte for at gøre det en lille smule sværere.

Finders Keepers
Mange kender sikkert spillet “Gold miner”, hvor man skal hjælpe en minearbejder med at grave guld op af jorden ved at kaste en grab på en line ned i dybet og hente skattene op. Her er en juleversion af spillet, hvor det er gaver og andre juleskatte, der skal indsamles. Du skal bruge piletasterne til at flytte guldgraverens vogn fra side til side og ned-pilen for at sende grabben ned efter gaverne lige på det rigtige tidspunkt. Øverst i spillet til højre ses hvor mange point du har indsamlet og målskiven ved siden af viser hvor mange point du skal score for at gå videre til næste level. Scorer du mange point får du mulighed for at købe værktøjer og andre hjælpeting mellem hvert level. Men alt for nemt skal det jo ikke være, så selvfølgelig er spillet fyldt med drillerier, som vægtforskelle og pingviner, der går i vejen.

Tied Santa Escape
Escape-spil er en spilgenre, hvor det gælder om at finde en flugtvej ud af et aflåst rum. For at gøre det skal man finde en nøgle, og for at finde dén må man gå på jagt efter skjulte objekter, koder eller redskaber og løse forskellige opgaver. Brug musen og klik på alt hvad du ser. Nogle ting vil flytte sig og afsløre ting du kan samle op og bruge andre steder. Andre klik vil åbne nye steder at lede.
I dette spil er julemanden blevet overfaldet og bundet og alle gaverne er blevet stjålet. Du må hjælpe ham med at slippe fri, så han kan nå ud og redde julen.

Dream Christmas Link
I dette spil skal du rydde en spilleplade med billeder ved at klikke på og matche billeder, to ens ad gangen. Men du kan kun matche de billeder der enten rører hinanden eller som kan linkes sammen med en kæde, der højst må dreje to gange på vejen mellem de to billeder. Pladen skal være ryddet inden tiden løber ud, for at du kan gå videre til næste level. OBS! Får du brug for hjælp er der tre slags hjælp at hente nede i det venstre hjørne.

Anglomaniacy
Denne webside kan bruges til julesjov (med læring) i engelsktimerne. Her finder man både online aktiviteter og opgavesider, som kan printes ud.

Northpole
Rejs en tur til Nordpolen og gå på opdagelse hos julemanden, på værkstedet, i stalden, i køkkenet eller nissernes klubhus eller skole, hvor du vil finde en kæmpe samling af onlinespil, opgaver, julehistorier, musik, opskrifter, malebøger og meget andet. Hvis du har en email-adresse kan du også skrive en hilsen til julemanden eller sende animerede julepostkort til venner og familie. (OBS! Siden er på engelsk).

Santa Solitaire (7-kabale)
Den gode gamle 7-kabale pyntet op til jul.

Snow Line!
Hjælp julemanden med at indsamle julegaverne ved at tegne en kælkebane, der kan føre ham hen til målet og samle pakkerne op på vejen derhen. Tegn først banen og tryk derefter på den grønne “Play”-pil for at teste om din bane virker. Ellers må du ændre den eller slette det du har tegnet og prøve igen.

Hvordan siger man “Glædelig jul” i forskellige lande?
Her kan du se hvordan man ønsker glædelig jul på en masse forskellige sprog.

 

 

Xmas Fun
På denne side kan du bl.a. downloade gratis jule-cliparts og animerede GIF’s.

Julepuslespil
Her kan du finde en stor samling jule-online-puslespil. Du vælger selv om du vil spille med 6, 12, 25 eller 40 brikker.

Digitale julebagerier
Her er en række links til forskellige websider, hvor man kan dekorere kagehuse og kagefolk og gemme/udskrive dem som billeder.

Home Sweet Home – Jenny B. Harris

Theoworlds Christmas

Starfall – Gingerbread Man

Ebog – The Gingerbread Man
Topmarks – Læs historie om kagemanden, der stak af.

The Gingerbread Man Game
En matematik-aktivitet for de yngste.

Teddy Numbers
Giv bamsen det rigtige antal gaver og tjek om du har talt rigtigt.

Christmas Lights
I dette spil sættes din logiske tænkning på prøve. Du skal prøve at få alle julekuglerne til at være fremme på én gang. Men hvilke kugler skal du trykke på og i hvilken rækkefølge?

A Blocky Christmas
Her er en svær udfordring. I dette spil skal du styre den lille firkant med stjernen med piletasterne, så den lander nøjagtigt ovenpå den viste skygge. Første bane er nem, men allerede i anden bane bliver det mere indviklet. Nu skal du nemlig kombinere to figurer for at dække hele skyggen. Heldigvis er din firkant magnetisk, så du kan bruge den til at koble sig til andre figurer og ændre form. Men det kræver at du tænker dig godt om, da formen skal passe nøjagtigt til skyggen inden du kan fortsætte til næste level.

Reindeer Cafe
I rensdyrenes café skal du løse regnestykkerne så rensdyrene får det antal kager de beder om. Når spillet starter vælger du selv hvor svære regnestykkerne skal være.

Untie
I dette spil er der gået kludder i lyskædens ledninger. Træk i lysene og prøv at få alle lamper til at lyse.

Sugar, sugar – Xmas Special
I dette spil drysser der sukker ned fra oven og du skal bruge musen og tegne linjer, der får sukkeret til at flyde ned i de rigtige kopper. Ikke alle kopper er hvide, så det kan blive nødvendigt at føre sukkeret igennem farveskiftere undervejs. Derfor er det ikke helt ligegyldigt hvor du tegner stregerne.

Christmas Maths
Her er lidt forskellige jule-matematikspil til dem, der øver sig i at tælle og lærer om talrækkefølger. Når du spiller et af spillene kan du trykke på superhelten for at få vist en hjælpe-tallinje, men prøv først om du kan klare opgaven uden.

RelatedPost

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes