Lav “proffe” animationsfilm med PowToon


Ovenstående film er mit forsøg på at lave en animeret navneords-øvelse med onlineværktøjet Powtoon, som jeg tidligere har fortalt om i dette indlæg, som har nogle år på bagen. (Der er kommet mange nye muligheder til siden jeg sidst brugte værktøjet)

Navneords-øvelsen går ud på at eleverne præsenteres for nogle ord og billeder, som de skal huske, når filmen sættes på pause. Eleverne skal skrive alle de ord de kan huske, sammenligne deres ordlister og trykke på play-knappen, når de er klar til at tjekke om de fik alle ordene med.

Powtoon er et nemt værktøj at have med at gøre, og selv hvis man nøjes med at benytte den gratis version, er der et stort udvalg af figurer, former, pile, teksttyper, baggrundsmusik og effekter, som man placerer på en tidslinje med træk-og-slip-metoden. Man kan tilmed vælge om man vil dele resultatet som en film eller et slideshow, hvor man selv kan styre afspilningen. I den gratis version kan man gemme film af max. 5 minutters varighed og filmene kan uploades til YouTube, hvis man ønsker det.
Jeg tror at elever fra omkring 4.-5. klasse og opefter vil kunne få stor glæde af værktøjet, hvis I skal arbejde med animation eller lave præsentationer med lidt ekstra Kapooooowww!!

Prøv det her.

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes