AnswerGarden – et spændende, visuelt feedback-værktøj til alle fag

Der findes utallige onlineværktøjer og apps, som på forskellige smarte måder kan indsamle feedback, kommentarer, meninger, svar eller idéer fra et publikum eller et hold elever… og lige så mange måder disse tilbagemeldinger kan præsenteres visuelt på.

AnswerGarden er et gratis og supernemt feedback-værktøj, der skiller sig lidt ud fra mængden, synes jeg… fordi det ikke anvender de sædvanlige grafer, lagkage- eller søjlediagrammer man plejer at visualisere data med, men derimod bygger en ordsky, som gradvist vil vokse efterhånden som svarene tikker ind. Og…. er der mange der svarer ens, vil disse svar snart træde tydeligt frem i mængden, idet de automatisk fremhæves med federe, større typer. Ved at holde musen over et svar vil man kunne se hvor mange der har skrevet netop dét svar.

Uanset hvilket fag du underviser i vil du altså – blot ved at stille et enkelt spørgsmål og dele et link med dine elever – straks kunne danne dig et visuelt overblik over hvad der tænkes og vides om det emne du har kastet ud. Som underviser er det selvfølgelig altid spændende at se hvad eleverne byder ind med, men også for eleverne kan det være en ny og anderledes (og i øvrigt helt anonym) måde at arbejde kollaborativt, dele viden og tanker… og blive hørt på. OBS! Hvert svar kan maks. fylde 20 anslag.

Desuden kan alle starte en AnswerGarden ved at stille et godt spørgsmål, hvilket i sig selv jo også kan være en god udfordring. Det kræver ingen brugerregistrering, men blot at man selv sørger for at huske det tildelte link.
Man kan dog også vælge at indtaste sin email-adresse og adgangskode, under oprettelsen af spørgsmålet. Herved får man automatisk tilsendt en mail med url-adressen til spørgsmålet samt muligheden for at kunne redigere sit spørgsmål og evt. slette uønskede/upassende bidrag, hvis det skulle blive aktuelt.

Man kan uploade sin AnswerGarden til de sociale medier eller embedde den på sin blog eller hjemmeside, som jeg har gjort det herunder – prøv at indtaste dit svar på mit spørgsmål i den grå kasse herunder og se det blive en del af ordskyen.
Bemærk at der ses et tal når musen holdes over et ord. Tallet viser hvor mange gange dette svar er blevet skrevet.

 I finder værktøjet her.

One thought on “AnswerGarden – et spændende, visuelt feedback-værktøj til alle fag

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes