Whizz Wordz – Spil Ord-Yatzy med engelske ord

Whizz Wordz er et interaktivt stavespil, der kan bruges til at træne stavning af engelske ord. Spillet egner sig både til fælles stavetræning på elektronisk tavle eller som en individuel PC-aktivitet.

Sådan spiller man Whizz (Ord-Yatzy):

Hver spillerunde starter når man trykker på knappen “New Letters” og varer to minutter. Stav et ord ved at trykke på bogstaverne og derefter på “Enter”-knappen for at tjekke hvert ord; er ordet stavet korrekt ryger det med på ordlisten. Stav så mange ord I kan nå inden tiden udløber.

Når en runde slutter skal man (ligesom i Yatzy) sætte flueben i et af de tomme kategori-felter på pointtavlen. De røde tal viser hvilke kategorier runden har givet dig mulighed for at udfylde. Man kan kun vælge én kategori pr. runde.

Ord på 3 bogstaver = 5 point
Ord på 4 bogstaver = 10 point
Ord på 5 bogstaver = 20 point
Ord på 6+ bogstaver = 50 point.
Slam = Man får mulighed for at vælge “Slam” hvis alle spillepladens bogstaver er brugt mindst én gang i runden.(OBS: bogstaver der endnu ikke er brugt i et ord har en lidt mørkere baggrundsfarve end de andre bogstaver.)
Straight = Man får mulighed for at vælge en “Straight” hvis der mindst én gang i runden er stavet et ord på hhv. 3, 4 og 5 bogstaver. Der gives desuden ekstra point for ord på 6, 7 eller 8 bogstaver.
20+ = Man får mulighed for at vælge “20+”, hvis man har nået at skrive mindst 20 ord i en runde.
Count = Vælger man “Count” gives 5 point pr. ord uanset antallet af bogstaver.
Bonus 8 = Alle ord på 8 bogstaver udløser automatisk 200 point.

Bogstaverne bliver sværere for hver runde, og efterhånden som kategori-felterne bliver udfyldt kan en uheldig runde godt betyde at man må vælge at få 0 point i en af kategorierne, for uanset hvor godt man klarer en runde skal der vælges en kategori før man kan komme videre til næste runde.

Spillet slutter når man har fået udfyldt alle otte kategori-felter og den samlede pointscore ses under “Total”.

Prøv spillet her.

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes