Sådan bruger jeg Pinterest – en lærers gladeste anbefaling

Døgnet har slet, slet ikke timer nok til at jeg kan nå at skrive og fortælle her på bloggen om alle de spændende websider og onlineværktøjer jeg støder ind i rundt omkring på nettet. Og der kommer hele tiden nye til!

For at sikre mig at jeg altid kan finde de spændende ting igen, når jeg en dag får tid til at kigge nærmere på dem, afprøve og evt. skrive et indlæg om dem, bruger jeg bl.a. det gratis (og hurtigt vanedannende) bookmarking-værktøj Pinterest.

Her ses en Pinterestbrugers side med brugerens tavler. Hver tavle kan åbnes med et klik
og straks har man adgang til alle de links brugeren har “pinnet” (gemt) indenfor bestemte emner

I Pinterest kan man organisere alle de links man finder på lige så mange tavler (boards) man har lyst til. Tavlerne kan være offentligt tilgængelige eller helt private, det vælger man selv. Man kan også følge andres tavler.

I undervisningssammenhænge kan man også få stor gavn af Pinterest. Læreren kan oprette tavler med links til bestemte fag eller emner, som klassen skal arbejde med, det hele samlet i ét link. Og eleverne kan oprette deres egne tavler. Alle der opretter en tavle kan desuden give andre adgang til at bidrage med nye links til tavlen, og på den måde kan man sammen skabe en nem og overskuelig adgang til alle de webressourcer man ønsker at dele med hinanden og evt. anvende i undervisningen.

Udseendet af tavlerne kan man ændre ved at skifte forsidebilledet enten med et andet billede fra tavlens indhold eller med et billede man selv har uploadet til tavlen. Det sidste har jeg valgt og mine Pinterest-tavler ser derfor sådan her ud:

Du kan følge med i hvad der sker på alle Skolestuens tavler her.
I skrivende stund har jeg 29 offentligt tilgængelige tavler, men der kan meget snildt komme flere til.

Vil du selv i gang med at bruge Pinterest vil jeg foreslå at du starter med at læse introduktionen her, hvor du også kan lære om “Pin it”-knappen – en genvej du kan gemme i dine favoritter eller på din bogmærkelinje. Så behøver du kun at trykke på “Pin it”-knappen hver gang du finder noget du vil gemme. Så får du lov til selv at vælge hvilket billede fra websiden du vil tilknytte til linket, og du kan skrive dine egne kommentarer til det  valgte link. Det er så smart!

Har du brug for lidt mere starthjælp har jeg fundet tre gode begynderguider med forklaringer og videovejledninger til dig her: guide 1, guide 2 og guide 3.

One thought on “Sådan bruger jeg Pinterest – en lærers gladeste anbefaling

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes