Send en email til verden – Har I hørt om The Listserve?

Verden er så stor, så stor…., men i vore dage er den anden side af jorden kun et klik herfra.
Hvis du pludselig fik muligheden for at skrive en email til (pt.) 24855 fremmede mennesker fra hele kloden…, hvad ville du så skrive? Ville du fortælle om dit land, dit arbejde, dine fremtidsdrømme, din hobby, din livret, dine holdninger til aktuelle begivenheder i verden…. eller noget helt, helt andet? Og hvad ville alle de andre mon have lyst til at dele med dig og resten af verden?

The Listserve er et spændende, kommunikativt og globalt eksperiment, som alle med en e-mail-adresse kan deltage i. Hver dag modtager alle tilmeldte en email-hilsen fra en tilfældigt udvalgt deltager i projektet, og hver dag trækkes der lod om hvem af deltagerne der skal have lov til at skrive den næste hilsen. Er man så heldig at blive udtrukket som næste skribent, får man besked om det via email, og har så 48 timer til at forfatte og sende sin hilsen.

Siden jeg tilmeldte mig til listen for nogle uger siden har jeg med stor fornøjelse læst de mest forskellige hilsener fra hele kloden. Jeg har bl.a. hørt fra New York’er-manden, der var træt af NY’ere; den indiske pige der strandede i London i 24 nervepirrende timer på sin vej til et permanent ophold i Toronto, fordi hun havde glemt at få fornyet sin rejsetilladelse; en nyuddannet amerikansk skolelærers beretning om sin debut bag katederet, læspende og savlende ned af maven pga. en pludseligt opstået, og meget lidt belejlig, halvsidig ansigtslammelse; belgieren som efterlyste idéer til ny musik at lytte til… og mange andre.
… En hel lille jordomrejse i min egen indbakke! Fordi man aldrig aner hvem der melder sig på banen er det allerede blevet en hyggelig, lille godnat-ting for mig lige at nappe dagens hilsen at gå i seng på. Prøv det lige!

Listserve-projektet kunne f.eks. inddrages som materiale og inspiration til tekstproduktion i sprogfagene (alle skriver på engelsk) eller som et kulturelt indslag i samfundsfag.

Læs mere om projektet, se hvilke lande deltagerne kommer fra og tilmeld dig til listen, hvis du også vil være med – her.

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes