Tag på opdagelsesrejser med The Secret Door

The Secret Door er en interaktiv rejseoplevelse, som dine elever vil elske! … Mine vil, i hvert fald.
Det fungerer såre simpelt: Klik på den hemmelig dør og land et tilfældigt sted i verden. Uanset hvor du lander kan du frit bevæge dig rundt i landskabet eller rummet ved hjælp af teknikken i Google Earth.
Her blot nogle eksempler på hvor jeg er landet:

Bliver du træt af at være hvor du er trykker du bare på dørhammeren med løve-hovedet og bringes straks til et helt nyt sted i verden.
Et intet mindre end eventyrligt og visuelt meget sprogstimulerende værktøj, som kan bruges på alle klassetrin, som afsæt for både dialoger og skriftlige aktiviteter.
Døren kan både bruges individuelt og i mindre grupper med pc’er/tablets, men egner sig i særdeleshed godt til fælles brug på interaktive tavler.

Idéer til anvendelsesmuligheder:

  • Tag skærmbilleder undervejs og skriv jeres egne “Jorden rundt på 10 minutter”-fortællinger
  • Indsæt skærmbilleder i PowerPoint, Smart Notebook-dokumenter eller andre præsentationsværktøjer og tilføj tekst, lydoptagelser, musik, links eller lign.
  • Brug skærmbillederne til at lave jeres egne film med f.eks. Windows Moviemaker eller Photostory.
  • Brug værktøjet til at lege fotografer med – find de bedste vinkler, motiver og historier.
  • Leg med personkarakteristik: Hvilken person forestiller du dig at du kunne møde lige netop på dette sted… og hvorfor?
  • Vælg den lokation, som gjorde størst indtryk på dig, og gå på nettet og find al den information du kan om netop dette sted. Lav en præsentation som fortæller om stedet: Hvad blev du fascineret af? Hvilken slags oplevelser tror du man kan få netop dér? Hvordan kommer man dertil? Hvem/hvad ville du medbringe på en rejse dertil… og hvorfor?
  • Improviser en mundtlig præsentation for klassen ved at lege rejseguide – fortæl om det I ser som om du er en verdensberømt ekspert på området… også selvom du intet ved om stedet! Lev dig ind i rollen f.eks. ved at svare entusiastisk på “de rejsendes” spørgsmål.
  • Hvis du skulle vælge et sted du gerne ville finde bag døren, hvad skulle det så være?

Træd ind ad døren her.

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes