Før dagbog eller logbog online med MailDiary

Et onlineværktøj jeg helt sikkert skal afprøve i min danskundervisning, men også kan anbefale varmt til brug i andre fag, er dagbogsværktøjet MailDiary.

Det kunne ikke være mere simpelt at oprette en onlinedagbog end med dette værktøj:

  • Man opretter sig gratis som bruger af sitet (kræver at man oplyser sin email-adresse)
  • Herefter vil man dagligt – med mindre man vælger en anden hyppighed – få tilsendt en reminder-email, som man besvarer med de tanker man har lyst til at nedfælde
    (OBS! Man kan også vedhæfte billeder til sine indlæg)
  • Når mailen er besvaret ligger den som et indlæg i dagbogen.

Man bestemmer selv tidspunktet og hvor ofte man ønsker at modtage en reminder-email og det står en helt frit hvor tit man ønsker at svare på de reminder-emails man modtager. Ønsker man at skrive fleer indlæg på samme dato åbner man bare reminder-emailen og besvarer den igen.
Alle emails fra MailDiary indeholder et link til skrivning af dagens indlæg, et link til skrivning af et indlæg dateret dagen før den aktuelle dato samt et link til visning af selve dagbogen.
Alle indlæg i dagbogen kan altid åbnes, redigeres i eller slettes.

Mht. dagbogens udseende har man to valgmuligheder, som vælges under “Settings”:

En neutral visning

… og en lidt mere festlig.

Mulighed for at gemme eller udskrive dagbogen i .pdf-format
Ved at højreklikke på punktet “PDF” i værktøjets menulinje og vælge “Åbn på en ny fane” vises dagbogen som en .pdf-fil lige til at gemme eller printe ud.

Værktøjet kan bruges på flere måder:

  • Klasselogbog – Læreren kan oprette en klassedagbog, som eleverne kan skiftes til at skrive i. Kan både bruges i den daglige undervisning, men måske også som præsentationsværktøj i forbindelse med fremlæggelser om et gennemført undervisningsforløb.
  • Læreren kan stille klassen et spørgsmål, som eleverne på skift skal svare via reminder-emailen, og så kan samtlige besvarelser ses/sammenlignes på den elektroniske tavle.
  • Elev-dagbog til private noter eller logbog til skriveøvelser eller andre undervisningsrelaterede noter.
  • Kost- eller træningsdagbog.

Med MailDiary kan man nemt skabe sig et kronologisk og visuelt overblik over klassens aktiviteter eller – som i mit tilfælde – et overblik over de forskellige indlæg jeg poster på mine forskellige blogge.

I finder værktøjet her.

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes