Alle billeder fortæller en historie – Brug det i din undervisning

Man hører tit udtrykket “Et billede kan sige mere end mange ord”. Men billeder kan heldigvis også inspirere til leg med sprog.

3 ELT-lærere (English Language Teaching) satte sig i 2010 for at de sammen ville starte en frit tilgængelig billedsamling – ELTPics – på Flickr, med billeder, som på alle mulige forskellige måder kan inddrages i sprogundervisning.
For at få billedsamlingen til at vokse valgte de at bruge Twitter til at formidle deres idé og invitere andre undervisere fra hele verden til at bidrage med billeder til samlingen. Hver søndag annonceres et nyt tema på Twitter – Læs mere om hvordan man selv kan bidrage til projektet her.

De tre ovenstående billeder er eksempler, lånt fra kategorien “Every picture tells a story”. Samlingen indeholder et kæmpe udvalg af kategorier og en stor inspirationskilde at besøge.

Se alle kategorierne her.
Alle billederne i samlingen er frigivet under den Creative Commons-licens, som kaldes “CC by NC”, som jeg har snuppet et screenshot af på den danske Creative Commons-side:

by nc

ELTPics er, med andre ord, et godt sted at søge, hvis du gerne vil sikre dig at de billeder du låner til din undervisning rent faktisk er billeder du helt lovligt (med kildeangivelse) kan anvende i dine materialer.

One thought on “Alle billeder fortæller en historie – Brug det i din undervisning

  1. Thank you for spreading the ELTpics word and for linking to my page 🙂
    Sandy (one of the curators, and the person who took the middle picture above!)

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes