Prøv Szoter – når noget skal fremhæves eller markeres

Szoter – aner ikke hvordan det udtales – er et nyttigt, nemt og gratis onlineværktøj, som du kan bruge til at fremhæve og kommentere udvalgte elementer på et billede eller screenshot. På billederne herover – som er et foto af et skærmbillede fra en DR-side, har jeg f.eks. indsat en ramme, pile, tegnede markeringer og tekst for at fremhæve bestemte billedudsnit og derefter har jeg gemt de markerede billeder på min computer.

Laver du selv undervisningsmaterialer eller vejledninger/manualer kan du med dette værktøj nemt få dem til at se helt professionelle ud ved at indsætte billeder med markeringer og tekst som tydeligt fremhæver det mest væsentlige. Og endnu bedre… dine elever kan bruge værktøjet til det samme når de skal lave præsentationer/opgaver.
Værktøjets brugerflade
Sådan bruges værktøjet:
  1. Tryk på knappen Launch the Szoter online på websitet forside
  2. Vælg derefter om du vil hente et gemt billede fra dit drev, om du vil tage et screenshot f.eks. af en webside eller et program du bruger og gerne vil vise noget fra…. eller om du vil uploade et billede fra nettet vha. en url-adresse.
  3. Placér derefter billedet i værktøjets ramme og indsæt f.eks. pile, rammer eller tekst vha. menuen i skærmens venstre side. (Obs! Du kan også tegne ovenpå billedet).
  4. Vælg farver til dine markeringer i menuen til højre.
  5. Når du er færdig med dine markeringer kan du gemme billedet med markeringer på computeren eller et eksternt medie. Du kan også dele dit billede med andre som et link eller kopiere billedets html-kode og embedde det på en hjemmeside eller blog (brug ikonerne øverst i højre hjørne af brugerfladen).

Der findes et hav af lignende værktøjer på nettet, men Szoter er nok det mest brugervenlige jeg er stødt på. Her kan både de yngre elever og de absolut ikke-computermindede lege med.

Du finder værktøjet her.

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes