Sådan kan du lave din egen font (skrifttype)

Skulle du have lyst til at prøve kræfter med at designe din egen font (True Type-skrifttype) til brug i f.eks. Word- eller PowerPoint-dokumenter, kommer her et tip om et onlineværktøj, jeg har afprøvet med succes.

Værktøjet hedder Your Fonts og fungerer på den måde at du først udskriver en 2-siders skabelon, hvori du med sort tusch-pen eller kuglepen udfylder alle felter med de bogstaver og tegn du ønsker at din font skal bestå af. Dernæst skanner du de to sider og gemmer dem som billedfiler på din computer. Herefter uploader du dine to billedfiler til Your Fonts, som genererer dem om til en True Type-font, som du kan downloade/gemme i font-samlingen på din computer og vælge i stedet for f.eks. Arial, Times eller Comic Sans, når du skal skrive i et dokument.

(Billedeksemplet herover er kun et preview af min font. Den færdige font kan også indeholde bogstaverne ‘æ’, ‘ø’ og ‘å’ samt alle mulige andre specialtegn, blot man udfylder disse på side 2 i skabelonen.

OBS! Dette er IKKE et gratis værktøj. Det koster 19,95 $ (ca. 121,00 kr.) at designe og downloade sin egen font med det. Til gengæld er værktøjet nemt at bruge og så er det skægt at kunne skrive dokumenter med sit eget personlige udtryk.

Skal dine elever træne håndskrift kan du bruge din egen font/håndskrift, som dine elever genkender fra tavlen og andre steder, til at udforme skriveøvelser, bogstavplancher eller lign. med.

Her har jeg lavet en dansk billedvejledning til hvordan værktøjet anvendes:

Sludder!… Dit styresystem, selvfølgelig… ikke din browser! 🙂

Du finder værktøjet her.

One thought on “Sådan kan du lave din egen font (skrifttype)

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes