Lav seje præsentationer og animationer med Powtoon

Powtoon er et nyt, sjovt og gratis online-værktøj, som kan bruges til at lave slide-præsentationer eller animationsfilm med i stil med den I kan se herover. Værktøjet har et væld af færdige figurer, objekter og effekter som pusles ind på en tidslinje på samme måde som vi kender fra filmredigerings-værktøjer som MovieMaker og Photostory. Præsentationerne kan laves som både slideshows (hvor man selv styrer afspilningen undervejs ved hjælp af play/pause) eller movies (animationsfilm).


Brugerfladen er på engelsk, men nem at gå til. Jeg gætter på at værktøjet vil være et hit hos elever fra ca. 4.-5. klasse og opefter. Her kan I se en præsentationsvideo, som viser hvor let det er at bruge: Værktøjet er så nyt at det stadig er i BETA (dvs. en testversion under udvikling). For at kunne bruge det skal man først ansøge om en invitation, hvorefter man modtager en e-mail med startinstruktioner. Ansøgningen klares nemt og hurtigt online ved at udfylde nogle få felter med det ønskede brugernavn, en adgangskode, navn, email-adresse og oplysning om hvorvidt man er f.eks. elev, lærer eller andet.
Du kan ansøge om en invitation her ved at oplyse en email-adresse og trykke på den blå Send-knap.

De færdige præsentationer kan på nuværende tidspunkt deles med andre via Facebook, Twitter, Pinterest, Google+ eller uploades til Youtube. På et tidspunkt vil det også blive gjort muligt at indlejre (embedde) sine præsentationer i en blog eller på en hjemmeside, men indtil videre kan dette kun gøres ved at uploade sit arbejde til Youtube og embedde det derfra, som jeg har gjort det øverst i dette indlæg. Klik i øvrigt her hvis du vil se flere instruktionsvideoer på Youtube til Powtoons funktioner. Du finder værktøjet her.

One thought on “Lav seje præsentationer og animationer med Powtoon

 1. Thank you for Blogging about PowToon!
  We wanted to let you know that we launched a contest on our Facebook page with the theme
  "The Imaginary Sport I'd Like to See in The Next Olympics" where participants can get win PowToon memberships (and get immediate access to the PowToon Beta).
  Here are a couple of Presentoons that were already created for the contest:
  http://youtu.be/VbwEIXf_pqc
  http://youtu.be/oLDXqwflXxs
  We would love to see you Blogging, tweeting and sharing the contest using the http://bit.ly/PowOlympics link.
  Stay awesome!
  @PowToon

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes