Tastetræning,opgaveark, interaktive historier og sjove online-aktiviteter for de yngste

For nylig faldt jeg over websitet Turtle Diary, som har en kæmpe samling af gode og sjove online-aktiviteter, spil, interaktive historier (på engelsk), opgaveark m.m., som egner sig til brug både i den tidlige engelskundervisning samt til pc-træning og andre fag i indskolingen eller i specialundervisningen.

Elever, som døjer med at finde de rigtige taster på tastaturet eller med at koble og skelne mellem store og små bogstaver, kan f.eks. prøve aktiviteten Learn Keyboarding. Her skal man finde tasten der svarer til det viste bogstav. Tastens placering markeres automatisk i gult på skærmtastaturet som støtte. Bogstaverne udtales på engelsk, men lyden kan slås fra, hvis den er forstyrrende.
Et lille minus ved aktiviteten er at bogstaverne ‘a’, ‘ø’ og ‘å’ ikke er med, men de kan jo trænes med andre tasteøvelser. En fordel er at aktiviteten er tilgængelig for alle online, så hyppig træning er en mulighed.

Under fanen “Games” findes et kæmpe udvalg af læringsspil, som fungerer rigtig godt på elektroniske tavler.

Det samme gælder de interaktive bøger med små historier på engelsk (læs selv og hør lyden bagefter), og samlingen af små videofilm med engelsk tale.

Endelig gemmer sitet på et stort udvalg af gratis opgaveark lige til at printe ud.

Besøg siden her.

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes