Lav fede billedcollager med Microsoft Research Autocollage

Jeg kender mange elever, som er glade for at lave billedcollager f.eks. i PowerPoint. Det er en god måde at øve sig i at arbejde med forskellige billedstørrelser, billedbeskæring og komposition på.

Men har man brug for en hurtigt lavet collage med et lille lækkert pift af tonede overgange så billederne “smelter” fint sammen (se de tre eksempler herover), kan man også vælge at bruge Microsofts lille gratis program Microsoft Research Autocollage, som laver hele arbejdet for en.

Brugerfladen i Microsoft Research Autocollage

Sådan bruges programmet:
Find og gem de ønskede billeder i en mappe > Åbn Microsoft Research Autocollage > Vælg den ønskede billedmappe og vent mens alle billederne åbnes i små rammer placeret tilfældigt på skærmen > Vælg på skyderen til højre hvor mange billeder man ønsker at collagen skal bestå af > Tryk på knappen Create øverst til højre > Se collagen blive til > Foretag evt. ændringer og tryk på Create-knappen igen eller tryk på Save for at gemme collagen som et billede.

Programmet er så nemt at anvende at alle elever der kan lokalisere en mappe billeder på en computer vil kunne anvende det… og de vil elske det!
Men for undervisere er det også en lynhurtig måde at lave flotte plancher eller baggrundsbilleder til aktiviteter på elektroniske tavler, hvor eleverne f.eks. skal placere tekst-labels på billederne eller indsætte tekstbokse i en collage.

Sådan får du fat i programmet:
Programmet kan downloades gratis hos Microsoft her.

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes