Håndskrivning – lav tilpassede øveark

Er det tid til at træne håndskriften er websitet Amazing Handwriting Worksheets måske et nyttigt bekendtskab. Her kan du nemlig – med en opgave-generator – udforme og udskrive tilpassede øveark med præcis de ord eller sætninger I arbejder med eller udskrive tomme ark med skrivelinjer på (+/- plads til tegning foroven).
Som billederne herunder viser er der mange tilpasningsmuligheder, ligesom der også kan vælges imellem forskellige typer af håndskrift (f.eks. kursiv eller sammenhængende skrift).

OBS! Opgave-generatoren kender desværre kun bogstaverne ‘æ’, ‘ø’ og ‘å’ i overskrifts-felterne, så disse bogstaver kan ikke indgå i de ord der skal håndskrives.

Fra forsiden kan man også vælge at bruge en generator, som laver en såkaldt “Ping-Pong”-øvelse, der er et øveark, som opstiller “Læs højt”-lister med udvalgte ord, som nemt kan forveksles.

Endelig kan man fra forsiden også vælge værktøjet “The amazing alphabet and phonics test” – et testværktøj, man kan anvende med én elev ad gangen til at teste genkendelsen af hhv. store og små bogstaver, samt konsonanter. Dette værktøj kræver at læreren sidder sammen med eleven og peger et bogstav ud ad gangen, som eleven skal genkende. Under hvert bogstav er en knap med tallet “1”. Tryk 1 gang på knappen hvis eleven tøver med at genkende bogstavet. Tryk 2 gange på knappen hvis eleven ikke genkender bogstavet.

Når testen er gennemført får man et testresultat, der kan udskrives og evt. bruges til senere sammenligninger. Fra testresultat-siden kan desuden udarbejdes tilpassede øveark, som træner de specifikke vanskeligheder testen måtte have vist.
(Heller ikke dette værktøj kender ‘æ’, ‘ø’ og ‘å’, så disse må repeteres på anden vis).

Besøg siden her.

2 thoughts on “Håndskrivning – lav tilpassede øveark

  1. Hej Charlotte
    Jeg skal lige være sikker på at jeg forstår dit spørgsmål rigtigt: Er det siden "Amazing Handwriting Worksheets" du ikke kan komme ind på?!

    Jeg har lige tjekket linket og det fungerer fint. (Kan det evt. have noget med din browser at gøre? Jeg bruger Google Chrome)

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes