Associationsleg på engelsk

Hvordan har et viskestykke nogen forbindelse til ishockey???
Tjah…. med ord-associationer kan man sommetider nå vidt omkring… se bare ordkæden på ovenstående billede.
Onlineværktøjet Word association udfordrer det engelske ordforråd – prøv det selv, som en fællesaktivitet på en elektronisk tavle eller på enkelt-pc’er. Hvem kan mon danne den længste ordkæde?

Forslag til aktiviteter med værktøjet:

  • Tag et skærmprint af en ordkæde > udskriv skærmprintet > find en makker > lad makkeren læse din ordkæde højt, ord for ord > makkeren siger “Stop” hvis han/hun møder et ukendt ord > forklar (på engelsk) ordets betydning og forbindelse til næste ord
  • Ordpusler: Udskriv et forstørret skærmprint eller skriv en ordkæde af og klip de enkelte ord ud > lad en makker/gruppe forsøge at samle ordkæden igen ved at pusle ordene sammen.
  • Lav gætteleg på elektronisk tavle > Et ord vises og alle elever skriver deres første ord-association på et papir > det ord som flest elever kom til at tænke på skrives i Word association-værktøjet > og legen fortsætter til næste ord

Idéen kan nemt overføres til andre sprogfag:
Skriv et ord på et stykke papir > Send papiret videre til sidemanden > skriv det første ord der falder dig ind når du ser det ord du har fået > send papiret videre og fortsæt til du får dit eget papir retur.

I finder værktøjet her.

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes