Miniature-dagbog

Jeg kan varmt anbefale jer at prøve det lille dagbogs-onlineværktøj Current.im.

Sådan opretter man sig som bruger (obs! Vælg tidszonen UTC + 1, så passer pengene)

Værktøjet giver – efter gratis registrering som bruger – mulighed for at skrive et dagligt lille notat på max. 140 karakterer, hvilket er meget mindre end man tror.

Skriv dagens tekst i det hvide felt. I eksemplet her kan I se hvor lidt 140 karakterer fylder.
Klik på “Post” for at poste indlægget.

Det gør værktøjet til et genialt skriveøvelses-redskab, idet den begrænsede pladsmængde udfordrer elevens formuleringsevne og valg af ord.
Alt hvad man skriver i sin dagbog er fuldkommen privat, sålænge man holder sin adgangskode for sig selv, men i en undervisningssammenhæng kunne man også vælge at oprette en klassedagbog, som alle kender adgangskoden til. Så kunne eleverne på skift skrive et indlæg om dagens aktiviteter, og klassen/læreren kunne således få et samlet overblik over månedens eller årets aktiviteter.

Når indlægget er postet kan man læse det fra denne side, hvor alle indlæg samles under hinanden.

På bloggen I learn technology kan I læse om et sjovt projekt: en lærer, der har prøvet at kombinere individuelle Current-dagbøger (“I dag har jeg…”) med at lade eleverne tage et foto af sig selv via webcam. Ved årets slutning samles disse mange fotografier til en lille stopmotion-film, der viser eleven fremtoning gennem et helt skoleår. Moviemaker kan fint anvendes til det formål, og billederne kan evt. tages med app’en Daily Mugshot (til IOS eller Android)

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes