Ørkenregning – en regnequiz til SMARTboardet

Ørkenregning er Skolestuens nye, interaktive regnequiz, som både kan bruges som klasseaktivitet (del klassen op i mindre hold) eller på små matematikhold, hvor eleverne kan dyste mod hinanden.
Her dystes om “penge”, som kan vindes ved at svare rigtigt på en masse regnestykker. Spillet træner eleverne i regnearterne gange, plus og minus samt pengeregning. Holdene får udbetalt 20,00 kr. som startkapital (lad hvert hold føre et pengeregnskab og/eller brug Skolestuens pengekort, som kan downloades, udskrives og lamineres her eller her).

Deltagerne/holdene vælger på skift en af pyramidens 10 sten ved at trykke på den. Hver sten indeholder 9 mindre sten, hver med et gange-, plus- eller minusstykke på.

Den der har tur skal højt sige svaret på et af stykkerne (efter eget valg) og derefter kontrollere sit svar ved at klikke på stenen, som vendes om og viser det korrekte svar. Lad svaret stå når først det er vendt. Herefter er det tid til at afregne og der trykkes derfor på kasseapparatet.

i “Kassen” trykkes nu på hhv. grøn eller rød boks, alt efter om der blev svaret rigtigt eller forkert. Boksen viser nu hvor meget man har tjent eller skal betale. Eleverne vil hurtigt opdage at der er flere penge på spil i nogle af pyramidens sten end i andre – tryk derfor på boksen igen når beløbet er vist, så den røde eller grønne farve dækker igen, for spændingens skyld!
Når afregningen er foretaget klikkes på den sorte pil for at vende tilbage til pyramiden og turen skifter.

Når alle 9 regnestykker i en sten er blevet løst, udgår stenen af spillet og afkrydses på pyramiden med penneværktøjet. Spillet slutter når alle pyramidens sten er udgået. Holdet med flest penge vinder spillet.

I kan afprøve og downloadet aktiviteten her.

Download Skolestuens pengekort her eller her.

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes