Prøv Klowdz – et anderledes online-tegneværktøj

Hvis I bruger en af følgende browsere: Googles “Chrome” 4, “Safari” 4, “Firefox” 3.6 eller “Opera” 10.5… kan jeg anbefale jer at afprøve et ret underholdende og også temmelig originalt online-tegneværktøj ved navn Klowdz.

Med dette tegneværktøj kan man tegne med sjove streg-effekter ovenpå fotografier af skyer i alverdens formationer. Klowdz er nemt at gå til og kan bruges selv med de yngste elever. Det er bare at slippe fantasien løs, som jeg har gjort det med disse sky-madammer:

Sådan bruges værktøjet:
Fra forsiden klikker du på den gule knap “Get started“.
Er det første gang du besøger siden dukker først en lille velkomst-boks op. Her klikker du bare igen på den gule knap.

Nu åbnes værktøjet med en en sky klar til at tegne på. Øverst ser du værktøjslinjen.

Klik på knappen “Pick a cloud“, hvis du vil vælge en anden skyformation end den nuværende. Der er et kæmpe udvalg at vælge imellem.

Til højre for farvevælgeren i værktøjslinjen kan du vælge streg-type ved at klikke på den lille, blå pil. Vælg typen “Simple” hvis du ønsker en almindelig, tydelig streg. Alle de andre streg-typer er udstyret med spøjse effekter, som er sjove at lege med, men ikke altid helt nemme at styre. Her må man bare prøve sig frem. Man kan altid fortryde flere skridt frem eller tilbage med “Undo“- og “Redo“-pilerne yderst til venstre.
Stregtykkelsen justeres med de tre sorte prikker.
Færdige billeder kan gemmes på computeren ved tryk på “Save“. Man kan også vælge at registrere sig som bruger, hvis man vil dele sit værk med andre online, men det er ikke nødvendigt for at bruge værktøjet.

Prøv værktøjet her.
(Husk! Det virker desværre kun i de førnævnte browsere)

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes