Castle Wars – et lærerigt online-kortspil

Hvad enten man spiller det på enmandshånd (mod computeren); på tomandshånd (mod hinanden) eller som en fællesaktivitet på en elektronisk tavle (klassen mod computeren), er strategi-spillet Castle Wars både sjovt og spændende. Og når man så tilmed får proppet lidt plus- og minus-træning med ind i billedet… spiller dén matematiktime!!

Castle Wars er et online-kortspil, hvor det handler om at bygge den højeste og stærkeste borg. Man spiller et kort ud pr. tur. Hvert kort har hhv. en pris, som det koster at spille det + en bonus, som opnås ved at spille det .
De kort man har på hånden vises under borgene når det er ens tur, og kan f.eks. se ud som her:

Kun de kort, som er fremhævet med lys kan spilles ud ( i ovenstående eksempel kan man kun bruge kort nr. 2, 3 og 6 i rækken).
Kortene skiftes løbende ud med nye kort, hver gang man bruger et kort .
Øverst på hvert kort står hvor mange/hvilke ressourcer det koster at spille dette kort; nederst på hvert kort står hvad man opnår ved at spille det. (Nederst i dette indlæg kan I finde en oversigt over hvad alle spillets kort repræsenterer).
Nogle kort giver bonus i form af vigtige ressourcer (byggesten, viden, våben, magiske evner og krystaller); andre kort skader modstanderen.
I hver side af skærmen ses et regnskab over den enkelte spillers aktuelle ressourcer og opnåede point.
Engang imellem kan man være så uheldig at man ikke har de ressourcer, som er nødvendige for at spille et af de kort man sidder med på hånden. Sker det er man tvunget til at skille sig af med et af sine kort (det gøres ved at holde Ctrl-knappen nede og klikke på et af kortene).

Vinderen af spillet er den der enten først får sin borg op på en værdi af 100 point eller får modstanderens borg ned på 0 point.

Spillet udfordrer evnen til at tænke strategisk, samt – i høj grad – evnen til at argumentere, lytte og samarbejde, hvis man spiller som hold/makkerpar. Et stort plus ved spillet er nemlig at der ikke spilles på tid; hvilket giver god plads og ro til at tænke og samtale undervejs. Min erfaring med spillet er at både piger og drenge (fra 2.-3.kl.trin og opefter) elsker det!

Få overblik over de enkelte korts betydning:

Castle wars a Castle wars b

Prøv spillet her.

RelatedPost

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes