My Fake Wall – Lær om at bruge sociale medier som Facebook

Eksempel på en Facebook-lookalike-side

My Fake Wall er et rigtig sjovt og gratis online-værktøj I kan bruge til at undersøge og lege med kommunikationsformerne i de moderne sociale medier. Med værktøjet kan man lave en Facebook-lookalike-side – som ligner en rigtig side på Facebook, men kun det! Den har altså ikke alle funktionerne, og kan ikke bruges til at kommunikere med som en rigtig Facebook-profil kan. Her er udelukkende tale om kopi/leg. Se dronninge-eksemplet jeg har lavet her.
I undervisningssammenhænge ser jeg dog mange spændende muligheder i værktøjet, hvis I arbejder med tekstanalyse. Her kan værktøjet f.eks. anvendes til visuelle bud på personkarakteristikker og personlige relationer, som I eksemplet Cindarella.
I kan også bruge værktøjet til at illustrere forskellige problematikker i forbindelse med brugen af sider som Facebook:  “Find 10 fejl”-øvelser vedrørende sikkerhed på nettet (hvilke oplysninger, billeder skal man ikke lægge på sin profil) eller mobning (sprog og omgangsformer – hvad er ok? Hvad er ikke ok?).

Sådan bruges værktøjet:
OBS! Sørg for at have de billeder du vil bruge klar og gemt på computeren inden du går i gang.

  • Opret dig som bruger (gratis) og log ind på siden
  • Klik på “Create a wall”
  • Tilføj profilbilleder ved at klikke på “Change profile pic” > vælg et billede fra computeren > beskær (“crop”) billedet efter ønske ved at klikke og trække en ramme rundt om det ønskede område og klik på “Ok” – Hvis der herefter dukker en besked op om at billedet “loader” og ingenting sker, kan du bare klikke på “Opdater”-pilene (ikonet med de to grønne pile øverst på skærmens værktøjslinje)
  • Tilføj profiloplysninger ved at klikke på “Edit profile info”
  • Tilføj venner ved at klikke på “Add friends” > udfyld navn og øvrige oplysninger og vælg billeder som før
  • Tilføj poster ved at klikke på “add post” eller “Add photopost”
  • Tilføj kommentarer til de enkelte poster ved at klikke på “Comment” i den pågældende post

Prøv værktøjet her.

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes