Paper critters – Lav sjove papir-modeller i 3D


Må jeg ha’ lov at præsentere jer for:… Salat-manden! (se ovenstående film)
Han er lavet med onlineværktøjet Paper Critters, som er et gratis værktøj man kan lave sine egne 3D-papir-figurer med. Lige til at printe, klippe ud, klistre sammen… og lege med!

Sådan bruges værktøjet:

Brugerfladen

Her ses brugerfladen i Paper critters Toy Creator. Værktøjet er engelsksproget, men tekstmængden er ikke overvældende stor. I højre side vælges hvilken figurdel man vil udsmykke, samt en kropsfarve (hvis ønsket) og nederst til højre kan figuren tildeles point indenfor forskellige egenskaber. I venstre side vælges tegneværktøj, stregtykkelse- og farve, stregens gennemsigtighed samt former og forskellige symboler efter ønske. Det er også muligt at uploade og indsætte billeder fra computeren, som salatbilledet her.
Fortryder man noget eller tegner forkert undervejs kan altid fortrydes med et klik på knappen “Undo”. Et klik på knappen “Preview” viser en lille film af figuren set fra alle sider (nyttigt, når man skal tjekke om evt. streger mødes rigtigt eller om man har glemt at fylde en af siderne ud).

Preview

Den færdige figur gemmes ved et klik på knappen “Save” – giv figuren et navn og oplys eget navn (evt. bare et kælenavn samt din email-adresse) og sæt et hak ved “Add to the colony” hvis du selv/andre skal kunne hente linket eller en embed-kode til din figur i Paper critter-online-galleriet, som kaldes “The Colony”.  Embed-koden kan bruges til at lægge en lille film af sin figur på sin blog eller hjemmeside, som øverst i dette indlæg. Når du har gemt din figur får du tilsendt en email med et link til den, så du altid kan vende tilbage og arbejde videre med den.
Med et klik på knappen “Share” kan man sende andre et link til figuren pr. email.Figurerne kan printes ud som samlesæt

 Figuren kan printes ud (med samlevejledning) og forvandles til en 3D-papirfigur.

Idéer til undervisningsbrug:

  • Lad eleverne forsøge at lave 3D-modeller af sig selv, og måske af hele familien. (Jamen… forestil jer lige en fantastisk udstilling det ku’ blive… hvis hele klassen stod opstillet som papir-modeller på rad og række! … Som en moderne version af træfigurerne i Emil fra Lønnebergs værksted)
  • Lav modeller af idoler, kendte figurer fra bøger eller film, dyr eller fantasivæsener.

I finder værktøjet her.

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes