Flugt-spil

Der findes en spændende spiltype der kalder sig “Escape”-games, hvor det gælder om at find en flugtvej ud af et eller andet virtuelt miljø, som man fra spillets start er blevet placeret i, f.eks. et aflåst kælderrum, et gravkammer i en pyramide eller lign.
Denne type spil hører også til i kategorien “Point and click” (peg og klik), idet man kun kan undslippe ved at man (med museklik) flytter sig rundt i miljøet og interagerer med alt hvad man kan finde af objekter liggende rundt omkring. Der gemmer sig altid et væld af skjulte ledetråde eller dele af noget der skal samles for at man kan komme videre.

Mess escape

Et eksempel på et “Escape”-spil er spillet “Mess Escape“, som billedet her er fra. Klik på alt hvad du ser, indtil du finder noget du enten kan få med dig, åbne eller på anden måde gøre noget med. Du navigerer rundt i miljøets forskellige rum ved at klikke helt ude i siderne af spillets brugerflade. I dette tilfælde kan man kun bevæge sig enten til højre eller venstre for det rum man befinder sig; i andre spil kan man også bevæge sig op eller ned.
Prøv om I kan finde vejen ud i friheden – klik her for at prøve spillet, eller her for at komme til en side med links til mange andre flugtspil. (Bemærk! På sidstnævnte side er der endda links til såkaldte “Walkthroughs” til alle spillene. En walkthrough er en guidet tur igennem miljøet, hvor man får løsningen eller noget af den, til alle de opgaver der skal løses. Sommetider er et enkelt tip den eneste måde man kan komme videre på, men det er jo lidt snyd,…. og lidt sejt, hvis man klarer den uden!)
Flugtspil af denne type egner sig rigtig fint til at man kan samarbejde om dem i par eller små grupper, hvor eleverne skiftes til at sidde ved musen.

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes