Eventyrspil

En anden spiltype, som egner sig rigtig godt til makker-aktiviteter ved computerne er interaktive “Adventure”-games (eventyrspil), hvor spillets hovedfigur udsættes for en eller flere prøvelser og skal løse en masse forskellige opgaver for at komme “i mål”. Kendetegnende for mange spil i denne kategori er at der ofte slet ingen instruktion gives… måske med undtagelse af et par ledetråde her og der…, men det er op til spilleren selv at regne ud hvad figuren kan og skal stille op for at få løst sine problemer. Spil-eksemplerne i dette indlæg har også det til fælles at de alle foregår i nogle meget mystiske og surrealistiske omgivelser, som kun gør det endnu mere vanskeligt og udfordrende at regne ud hvad der foregår.
Spillet “Blue Beanie” er et godt eksempel.

Blue Beanie

Blue Beanie

En lille bønnefamilie bor i et træ. En dag hvor de har vaskedag, og faren hænger babybønnens blå hue til tørre på tørresnoren, bliver huen pludselig stjålet af en fugl, og far-bønnen må begive sig ud på en “farefuld” rejse, for at redde sønnikes hue hjem igen. Bønnefar skal bl.a. undvige kæmpe-edderkoppespind, narre bævere og på andre måder vikle sig ind i og ud af forskellige kniber, indtil det lykkes ham at finde hen til fuglens rede.
(Hemmeligt tip! Fuglen er meget glad for blå ting!)
I kan prøve spillet her.

Samorost-spillene
Kan I lide denne type spil kan jeg også anbefale jer at prøve de interaktive eventyrspil Samorost1 og Samorost2, som også indeholder en masse finurlige opgaver der skal løses af vores helte. Altsammen pakket ind i utrolig flot grafik.

Samorost1

Samorost2

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes