Skolestue-Quiz til Smartboardet – Hvem eller hvad er jeg?Startbilledet

Når alle ledetråde og svaret er afsløret

 Til mit danskhold (specialundervisning) sidste år lavede jeg Smartboard-quizzen “Hvem eller hvad er jeg?”, som I er meget velkomne til at downloade fra Smart Exchanges Deleforum her.
Den interaktive Quiz går ud på at gætte en hemmelig person eller genstand, som skjuler sig bag spørgsmålstegnet øverst i skærmens højre hjørne.
Der gives op til 5 ledetråde som afsløres nedefra (tryk på nr. 5 først). Lykkes det en eller flere elever at gætte den skjulte person eller genstand scores det antal point, som svarer til ledetrådens nummer. Gætter en elev f.eks. ordet “lyskurv” efter at have hørt ledetråd nr. 5, opnås 5 point. Gættes ordet ikke, trykkes på ledetråd nr. 4 og så fremdeles. Det rigtige svar afsløres til sidst med tryk på spørgsmålstegnet.
Læreren fører løbende point og bør forud for aktiviteten printe dokumentets sidste side ud, som skjuler facitlisten.

Quizzen er en sjov måde at skærpe elevernes opmærkhedsomhed på og kan bruges til at træne ordkendskab/ordforråd med.

Har I først downloadet quizzen kan I også bruge den som skabelon til at lave jeres egne quizzer. Her skal I dog være opmærksomme på at de enkelte elementer er låst fast på siden, for at forhindre at eleverne kommer til at flytte rundt på noget, når de rører ved tavlen. Elementerne kan låses op ved at højreklikke og vælge “lås op”. Herefter kan I klikke på fanen “Edit” og ændre i teksten. I kan også nårsomhelst klikke på fanen “Reset” og vende tilbage til startbilledet hvor alle ledetråde er skjult.
Download quizzen her.

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes