Prøv et slag Penge-twister på Smartboardet

Jeg underviser i øjeblikket bl.a. et mindre hold i pengeregning. Til dem – og andre som måtte have brug for lidt træning i at tælle penge –  har jeg udviklet spillet “Penge-twister“. Spillet er udviklet som et Notebook-dokument til brug på interaktive tavler af mærket Smartboard, og jeg har lagt det ind så I frit kan downloade det til jeres skole-smartboards fra Smart Exchanges deleforum her.

Om Penge-twister:
Som billedet viser gælder det om at trykke et beløb frem i den lille tal-generator i øverste venstre hjørne. Herefter skal en (og helst flere!) elever forsøge at placere deres hænder på hhv. mønter og sedler, til det viste beløb dannes. For at sikre at der ikke snydes eller tælles forkert, kan klassen vælge 1-2 kontrollanter, som står på sidelinjen og godkender resultaterne.
Obs! Når først en hånd er placeret må den ikke flyttes igen før hele beløbet er dannet. Til gengæld er det tilladt at placere flere hænder på samme mønt/seddel. Jo flere hænder der bliver brug for, jo mere “kluddermor” går der i den, men det øger jo heldigvis bare underholdningsværdien.

Bagtanken med “Penge-twister” er naturligvis at få eleverne til at samarbejde om opgaven samtidig med at de både verbalt og fysisk får øvet sig i hvordan penge tælles op.
Dokumentet er i øvrigt opdelt i to sider, hvor man på side 1 skal danne beløb fra 0-100,00 kr. og på side 2 fra 0-500,00 kr. Ved at skifte mellem de to sider er der mulighed for at både de uøvede og de øvede elever kan deltage i aktiviteten.
Download spillet her.

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes