PlayCrafter – Byg jeres egne online-spil


Hvis I har elever, som har lyst til at prøve at udvikle deres helt egne computerspil, bør I næsten besøge websitet PlayCrafter.
Ved at oprette sig som bruger (gratis) kan man få adgang til en online-spilbygger, som tager sig af al programmeringen og overlader alt det sjove til jer…, nemlig at udvælge og placere grafik, elementer, figurer osv. til de enkelte levels.
Fra sitets forside kan man vælge imellem at starte opbygningen helt fra bunden eller at forsøge sig med at bygge videre på en af de 16 forskellige spilskabeloner (f.eks. labyrint, platformspil eller forhindringsbaner). Har man ikke prøvet at bygge før, eller kniber det med at finde på en idé, kan det anbefales at afprøve de 16 forskellige typer af spil. Så får man en god fornemmelse af hvad de forskellige spilelementer kan bruges til. Alt hvad man ser i de forskellige spil kan ændres (f.eks. andre farver, ny hastighed osv.) eller skiftes ud, ved at klikke på de enkelte dele og “edit”-knapperne. I boksen der hedder “library” (biblioteketet) kan man finde baggrundsbilleder, figurer, knapper m.m. til fri afbenyttelse.
Det er også muligt at uploade sine egne billeder til siden, f.eks. til baggrunde.
Når først man har oprettet sig som bruger, kan man gemme sine spil og vælge at publicere dem, hvis man har lyst til det.
Brugerfladen er på engelsk, og værktøjet kan virke en lille smule uoverskueligt i starten, fordi der er så mange valgmuligheder. Men til IT-glade elever (fra omkring mellemtrinnet og opefter) med masser af fantasi, opfinder-lyst og nysgerrighed er PlayCrafter simpelthen et hit!!! At få mulighed for selv at konstruere et spil ud fra sine egne interesser og idéer til spil og indhold, kan måske også fange de elever, som ellers ikke brænder så meget for det med computere og computerspil.
Se præsentationsvideoen ovenfor og besøg selv siden her.

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes