Pengeregning – Pengekortspil

Til brug i faget “Pengeregning” har jeg designet et sæt pengekort til laminering, som I frit kan downloade her eller her.
Sættet indeholder hhv. 0,50 kr., 1,00 kr., 2,00 kr., 5,00 kr., 10,00 kr., 20,00 kr., 50,00 kr. og 100,00 kr. (9 stk. af hver) + et par ark med tomme kort, hvis I selv skulle få lyst til at lave flere slags kort.
Når kortene er printet ud i et ønsket antal, klippet ud og lamineret kan de f.eks. bruges på flg. måder:

  • Tilbudsjagt: Eleverne tildeles et ens beløb i pengekort, f.eks. 500,00 kr. samt en indkøbsliste og 2-3 tilbudsaviser (ens til alle). Eleverne skal nu forsøge at finde flest mulige varer fra listen til de billigst mulige priser ved at klippe varerne ud fra reklamerne og samle dem på plancher med et tilhørende regnskab der viser forbrug og evt. restbeløb. Pengekortene bruges her som “rigtige” penge og lægges klar til “betaling”. Læreren eller nogle af eleverne kan have rollen som butiksekspedienter, der kontrollerer priser, betaling og udbetaler returpenge. 
  • Hvordan betaler man…? (Par- eller gruppearbejde) – Giv hver gruppe en bunke kort med hver sit beløb på, samt et ens beløb i pengekort. Eleverne trækker nu på skift et pengebeløb fra bunken og skal i fællesskab nå frem til hvilke mønter og sedler der kan bruges til at betale beløbet med. Disse lægges fra i en bunke for sig, og der trækkes nye beløbs-kort og betales indtil der trækkes et beløb som gruppen ikke har penge nok til overs til at betale. (Obs. Alle beløb skal betales med lige penge)
  • Hvordan veksler man…? Brug pengekortene til at veksle forskellige beløb hos hinanden. F.eks. “Kan du veksle min 50’er til mønter?”, “Hvor mange ’20’ere kan jeg få for min 100-kr.seddel?” osv.

I er meget velkomne til at byde ind med andre idéer til hvordan pengekortene kan bruges (bare klik på “Kommentarer” under dette indlæg eller send mig en mail)
Download pengekortene her eller her.

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes