Byg en træhytte med findespillet “Tree house builder”

Internettet bugner af “Hidden object”-games – a. k. a.  “Findespil”, som vi kalder dem hjemme hos os.
I findespillet
Tree house builder” skal man hjælpe en dreng med at finde en række effekter , som skal bruges til at bygge en træhytte med. Listen af ting som skal findes ses til højre i skærmbilledet og effekterne gemmer sig i det store billede. Nogle ting findes nemt mens andre er skjult rigtig godt. Hver effekt som findes (ved at man klikker på den) giver 100 point. Klikker man på noget forkert mistes 20 point. Når et vist antal effekter er fundet (og i dette spil får man ikke oplyst hvor mange!) går man videre til næste level – og får et nyt billede med nye effekter at lede efter. OBS! Når man hører et ur tikke, betyder det at tiden for det pågældende level er knap!
Spil af denne type udfordrer iagttagelsesevnen – ligesom de som fællesaktivitet på interaktive tavler kan være en sjov udfordring mht. både koncentrationen og tålmodigheden, hvis reglen f.eks. hedder at eleverne på skift får lov at gå til tavlen og klikke på en effekt de har fået øje på. I Tree house builder behøver man ikke at kunne læse/forstå engelsk for at være med, da effekterne der skal ledes efter her er afbildet som omrids. 
Andre engelsksprogede online-findespil har typisk bare en ordliste, som kræver et vist kendskab til sproget, eller en lærer som kan oversætte ordene for én – men her kan selv de yngste elever være med. 
Prøv spillet her.

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes