Prøv spillet Numbercruncher på Smartboardet

Onlinespillet Numbercruncher (talknuseren) er et oplagt spil at bruge som Smartboard-aktivitet i matematiktimerne eller med eleverne siddende ved computere, f.eks. i makkerpar.
Spillet går i al sin enkelhed ud på at få regnestykket til at give det tal som vises i feltet til venstre i billedet. Når spillet starter er kun den inderste af de 25 regneknapper markeret med blå farve. Ved at vælge og klikke på en af naboknapperne ændres regnestykkets resultat og det gælder nu om at vælge den rigtige sti af knapper til man når den rigtige talværdi, så man kan gå videre til næste level.
Obs! Har man først en gang trykket på en knap kan man ikke gå den vej igen, og man risikerer derfor nemt at spærre sig selv inde. Det er dog altid muligt at trykke på knappen “Start over” og prøve forfra.
Hver skridt kræver omtanke og fremadtænkning, og derfor synes jeg spillet egner sig rigtig fint som en samarbejdsøvelse, men det kan naturligvis også spilles på enmandshånd.
Til de elever som kan klare en ekstra udfordring er det i øvrigt muligt fra starten at vælge at spille med et begrænset antal klik til sin rådighed.
I finder spillet her.

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes