Lav jeres egne talende avatars med Voki

Voki
I kan lave jeres egne animerede, talende avatars med onlineværktøjet “Voki“. Der ligger en sjov udfordring i at forsøge at komme tættest muligt på en vellignende, virtuel udgave af sig selv, men man kan selvfølgelig også vælge at eksperimentere med et helt nyt udseende. Brugerfladen i Voki er på engelsk, men med en lille demonstration først, vil elever fra mellemtrinnet og opefter sagtens kunne bruge værktøjet.

Sådan laver du en avatar i Voki:

1)
Vælg ansigt, tøj, tilbehør, baggrund samt farven på den ramme du ønsker rundt om din figur.
Nogle af tingene kan tilpasses/ændres med værktøjerne lige under billedet af din avatar.
Du kan også bare vælge at trykke på terningen og værktøjet foreslår en avatar. Klik på terningen igen, og der kommer nye forslag.

2)
Stemmen kan du enten selv indtale vha. mikrofon, eller du kan skrive en tekst (på dansk), og vælge en af oplæser-stemmerne. (Husk også at vælge sprog – ellers kommer det nok til at lyde lidt mærkeligt!)

3)
For at kunne gemme og dele din færdige avatar, skal du trykke på “Publish” og oprette dig som bruger, det er gratis. Når du har oprettet dig som bruger får du tilsendt en email med en aktiveringskode, som du skal klikke på. Herefter kan du logge dig ind på siden og sende din Voki til dine venner pr. email eller dele den på Facebook, Google+ eller Twitter.
Du kan lave og gemme alle de avatars du vil, og også ændre i dem senere, hvis du fortryder et eller andet. Du logger bare på siden igen med dit brugernavn og din kode, vælger den avatar du vil arbejde videre med og klikker på “Edit”.

OBS! Hvis man vil have mulighed for at indlejre (embedde) sin Voki på en blog/hjemmeside skal man være betalende bruger af siden. Det er også muligt at købe et skoleabonnement.

Idéer til undervisningsbrug:

  • Lav en avatar og lad den fortælle om sig selv (Hvor bor den? Hvor gammel er den? Hvad kan den godt lide at lave? osv.)
  • Brug avatars til at fortælle om noget I arbejder med i undervisningen. Har I f.eks. lavet mikrofon-interviews om et emne kan I uploade et af svarene i mp3-format og lade en avatar “sige” svaret.
  • I kan også eksperimentere med at uploade et lille stykke musik med sang på, så det bliver til en slags mini-musikvideoer.

I finder værktøjet her.

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes