I disse test-tider…

OBS: Dette indlæg handler ikke om nationale tester!
På websitet Testmoz kan man bygge sine egne online-tester til (eller med) sine elever.

Prøv Skolestuens test
og se om du kan få 13 rigtige!
Kodeordet er: test1

En online-test kan f.eks. bruges til at teste elevernes forhåndsviden/opnåede viden om et nyt emne med. Læreren kan ud fra besvarelserne danne sig et overblik over elevernes viden, og omvendt kan eleverne bruge testen til at få et overblik over hvilke områder af emnet der er brug for mere viden om.
Hverken den der opretter testen (administratoren, typisk: læreren) eller den der tager testen (eleven) er nødt til at registrere sig som bruger på sitet.

Sådan gør du:

 1. Gå ind på sitet Testmoz og vælg “Make a test” (se evt. demoen først).
 2. Vælg et navn til testen (her valgte jeg titlen “Computerviden”) og vælg en adgangskode til dig selv (som administrator af testen – denne oplyser du ikke til andre) og en adgangskode til dem der skal tage testen (eleverne).
 3. Du får nu oplyst den unikke URL-adresse, dvs. den internetadresse eleverne skal skrive for at komme til testen (URL-adressen til min test “Computerviden” hedder f.eks.: www.testmoz.com/1067) – HUSK at skrive den ned eller gem den i dine favoritter, så du kan finde testen igen!
 4. Skriv dine spørgsmål ind i testen. Du kan for hvert spørgsmål vælge imellem 4 svartyper: “Sandt/Falsk”,
  “Multiple choice”(1 korrekt svar ud af flere mulige),
  “Multiple answers” (flere end 1 korrekte svarmuligheder) eller
  “Udfyld blankt felt”
  – Husk at markere de rigtige svar! Du kan også her vælge hvor mange point et rigtigt svar skal give.
  Testen kan indeholde lige så mange spørgsmål som du ønsker.
 5. Når du ikke vil lave flere spørgsmål klikker du på “Publish” og klikker herefter på den store røde “Publish”-knap og testen ligger nu på nettet, men kun tilgængelig for dig og dem som du oplyser URL-adressen og adgangskoden til.
 6. Eleverne kan nu tage testen ved at gå ind på URL-adressen og indtaste et navn (efternavn ikke nødvendigt) og du kan efterfølgende se deres besvarelser ved at logge dig på som adminstrator (se eksemplet på billedet herunder).

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes