Historypin – Verdenshistorie fortalt med billeder

Et spændende sted at besøge, for alle historielærere/-interesserede er websitet Historypin.

I samarbejde med Googlemaps har sitet startet en kollektiv billedsamling op bestående af læsernes private billeder, fra alle kroge af verden. Intentionen er at skabe en slags global/geografisk billedcollage af verdenshistorien, fotograferet og fortalt af ganske almindelige mennesker – ja, måske snart af jer og jeres elever?

Historypin har man valgt at starte verdenshistorien ved årstallet 1840, nemlig det årstal hvor fotografiet kom til verden. Alle kan gratis besøge siden, vælge et årstal og en geografisk placering, klikke på billederne og læse deres historie. Alle med en Googlekonto kan desuden logge sig ind på siden og selv uploade billeder på sitet med tilhørende tekster.

Jeg har været i kontakt med folkene bag sitet, som har oplyst mig om at danske skoleelever er mere end velkomne til at uploade egne fotos af danske steder af historisk betydning, samt at billedernes historier gerne må fortælles på dansk. I skal dog være opmærksomme på at billederne ikke må være lån fra nettet, men skal være selvproduceret af indsenderen (pga. ophavsrettighederne). På nuværende tidspunkt vil alt hvad I evt. lægger ud på nettet nemlig være tilgængeligt for alle i samme øjeblik det publiceres på sitet. Historypin er dog pt. ved at undersøge om de også kan gøre det muligt at lave “lukkede” kort, f.eks. klassens eget verdenskort, som kun klassen selv har adgang til.

Bliver dét muligt kunne man jo f.eks. lave interessante verdens-billedkort med billeder fra alle de steder i verden eleverne tilsammen har boet eller besøgt. Se præsentationsvideoen – og find siden her.

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes