Word Magnets – Leg og lær med magnetiske ord online

Her er et onlineværktøj, som jeg vil tro at nærmest ALLE undervisere kan finde anvendelse for i en eller anden undervisningssammenhæng.
Værktøjet hedder Word Magnets, og er i al sin enkelhed en virtuel tavle, du kan smække “magnetiske” ord fast på.
Sådan bruges Word Magnets:
Ordene skriver du/eleverne selv ind > Klik på “Next” > Vælg enten blank tavle, eller en af værktøjets talrige skabeloner alt efter hvilken type aktivitet i vil lave > Klik på “Done”.
Nu er tavlen sat op og alle jeres ord ligger klar til at blive placeret de rigtige steder på tavlen (træk/slip med finger eller mus).
Anvendelsesmulighederne er utallige. I kan f.eks. arbejde med sætningsbygning, ordkategorier, bøjninger, sammensatte ord eller modsætninger/par.
Ordene kan farves, slettes og nye ord kan tilføjes undervejs. Med et tryk på tasten “PrintScrn”, kan I tage et skærmbillede af tavlens indhold, og indsætte billedet i f.eks. et Word- eller PowerPoint-dokument, og eleverne kan så her evt. skrive tilhørende tekster/forklaringer til deres billeder og/eller udskrive.
Prøv værktøjet og se selv hvor nemt det er at anvende, og hvor inspireret man bliver, så snart man får det i hænderne! Skriv gerne en kommentar med flere forslag til anvendelsesmuligheder.
I finder programmet her.
Og I kan se en engelsksproget video-vejledning om brug af Word Magnets i undervisningen her.

3 thoughts on “Word Magnets – Leg og lær med magnetiske ord online

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes