I Danmark er jeg født – 5 variationer – afspilningsliste

Jeg har samlet denne Youtube-afspilningsliste med 5 forskellige versioner af “I Danmark er jeg født” til et lille “tidsrejse”-forløb om den danske sangskat i min musikundervisning .

Afspilningslisten indeholder:

  1. Den originale melodi af komponisten Henrik Rung fra ca. 1850 – Klaver-udgave v/Erling Jan Jørgensen med rulletekster.
  2. Komponisten Poul Schierbecks melodi fra 1926, fremført af koret “Vocal Line”
  3. Sebastians melodi fra 1996, fremført af Sebastian.
  4. Natasja – den danske rapmusiker, som døde i 2007, men nåede at bruge dele af H. C. Andersens tekst i sin helt egen (meget originale) form. Nummeret blev udgivet efter hendes død, samme år, på albummet “I Danmark er jeg født”
  5. Outlandish featuring Randi Laubek – En spændende nyfortolkning af Poul Schierbecks version – kendt fra reklamen – og her fremført under DR’s Juleshow i 2009.

Brug endelig listen, hvis I kan!

3 thoughts on “I Danmark er jeg født – 5 variationer – afspilningsliste

  1. Herligt,… og ved du hvad? Jeg opdager ofte helt nye vinkler til min egen undervisning, når jeg sammensætter indlæg her til bloggen,… såhh…. jo, jeg lægger da en stor bunke arbejdstimer i det, meeeen….vi er altså klart ude i noget win/win!!…. Og især når andre ka' nyde godt af idéerne 🙂

  2. Sangen har en hel speciel betydning for mig! Jeg har lært mine medmennesker at kender at fortolke på en helt anden måde…. Denne tekst/sang er som rosen i en rosenkrans fyldt med rædsel…. JEG ELSKER DEN!

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes