Tagxedo – Lav tekstcollager online

Tagxedo” er endnu et spændende online-værktøj, hvor eleverne kan arbejde med tekst, layout og præsentation. Det minder meget om værktøjet “Wordle”, men i “Tagxedo” har du (så vidt jeg kan se) flere muligheder for at tilpasse form, skrift og farvevalg. Brugerfladen i “Wordle” er mere enkel og umiddelbart nemmere at gå til, men brugerfladen i “Tagxedo”er lidt lækrere og sjovere at arbejde i, hvis man kan lide at lege med effekterne.
En rigtig fin ting er at “Tagxedo” viser dig dine ændringer i et “preview” før du accepterer dem. En anden skøn finesse i “Tagxedo” er at du nårsomhelst kan se (og evt. arbejde videre på) alle tidligere versioner/faser af arbejdet ved at klikke på “History” og vælge en version.
Sådan kommer du i gang med “Tagxedo“:
 • Tilføj tekst:
  Klik på “Load…” i menuen > skriv den ønskede tekst i den store tekstboks eller hent noget gemt tekst (f.eks. et Word-dokument gemt i formatet .Txt) og tryk på “Submit”.
  Obs! Tagxedo kan (med visse fonte) ikke skrive ‘æ’, ø’ og ‘å’… , men så vælger man bare en anden font… og der er rigtig mange af dem!
 • Vælg form:
  Klik på “Shape” under “Options” > Vælg en af skabelonerne eller klik på knappen “Add image…” og hent et gemt billede fra computeren.
 • Vælg layout:
  De forskellige effekter finder du i menuen under punktet “Respins” – prøv dig frem!
 • Gem:
  Tryk på “Save” i menuen > Vælg format (.JPG, .PNG), størrelse eller HTML-kode.
 • Udskriv:
  Den eneste måde du kan udskrive dit billede på er ved først at gemme det på computeren (i formatet .JPG eller .PNG) > find, åbn og udskriv derefter billedet som du normalt ville gøre med billeder.

Vil du vide mere om programmet “Wordle”? Se mit tidligere indlæg her.

2 thoughts on “Tagxedo – Lav tekstcollager online

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes