Wallwisher – Virtuel opslagstavle

Wallwisher er et gratis onlineværktøj der fungerer som en slags virtuel opslagstavle til post-it’s.

Alle (f.eks. en lærer) kan oprette en tavle, som eksemplet husketavlen her. Ved oprettelsen besluttes om man vil gøre tavlen tilgængelig for alle eller kun for sig selv.
Der er mulighed for at vælge at man vil godkende alles opslag før de publiceres. Når tavlen er oprettet… det tager 2 minutter…trykker man på “Done” og den tomme tavle åbnes.
Herefter er det bare at indsætte sine opslag ved at dobbeltklikke der hvor man ønsker dem placeret, så åbnes en lille skriveboks. Heri kan man skrive tekst, indsætte billeder, lyd eller url-adresser til andre netsider, youtubelinks m.m.

Idéer til undervisningsbrug:

  • Værktøjet kan bruges til en anderledes måde at fremlægge et stof på med selvskrevet tekst, billeder, links og videoklip. (Virker nok bedst hvis klassen har elektronisk tavle)
  • Læreren kan bruge værktøjet til at lave et spændende opgave-oplæg med, f.eks. en tavle fyldt med idéer til skriveemner.
  • Klassen kan lave en tavle med bog-, spil- eller film-anmeldelser.
  • Klassen eller de enkelte elever kan lave en tavle om ferieoplevelser, lejrskoler (“Jeg synes det bedste ved lejrskolen var…osv.) eller andre udvalgte emner.

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes