Animation Station

På Toytheater.com kan man finde et nemt, lille animationsværktøj der hedder Animation station (http://www.toytheater.com/animation-station.php). Her kan eleverne prøve at tegne og afspille deres egen lillebitte tegnefilm på op til 20 “frames” og i praksis få et realistisk indblik i animatorens arbejdsproces og teknikker.
En sjov og spændende mulighed for at øve sig i f.eks. præcision, detaljer, karateristika, formidling/fortælleteknik, komposition og – måske allersværest – begrænsningens kunst!

Et par gode råd før start:

  1. Sæt et flueben i “Show previous frame”, så du hele tiden har styr på hvad dit forrige billede viste!
  2. En færdig film på 20 “frames” tager kun ca. 3 sekunder at afspille, men lang tid at lave hvis du har for mange detaljer i dit motiv – alt der skal blive i billedet hele filmen igennem skal nemlig gentegnes i hvert frame – så hold dine motiver så simple som muligt!
  3. Det er en stor hjælp at skrive et lille storyboard inden du går i gang. Skriv f.eks. handlingsforløbet med dobbelt linjeafstand, print ud og brug de tomme linjer til at indsætte tal for de enkelte frames du skal lave. Så kan du nemt se hvad der skal ændres/tilføjes undervejs.

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes