Hjælp i evighedskrigen mod bøffer og grammatikfejl

TextaEn tekst er aldrig kun en tekst, som tastes/skrives og afsendes. En tekst vil altid indeholde et sprogligt “fingeraftryk” afsat af afsenderen. Dette aftryk sender bevidste eller ubevidste signaler til modtageren om hvem vi er, hvad vi vil, hvor seriøse vi er… osv.

Og ikke mindst kan sjusket skrift, tastefejl, forkert ordvalg samt sproglige eller grammatiske fejl give modtageren det uheldige indtryk at vi enten bare ikke gad at gøre os umage eller at vi simpelthen ikke forventer at blive taget alvorligt.

Tekstforfatterfirmaet “Texta” deler på deres blog – gratis – to meget nyttige vejledninger i hvordan vi kan undgå de værste og hyppigst forekommende “sprogbøffer” og grammatiske fejl.

Peter Kragh Lauritsen, som har skrevet vejledningerne, har fortalt mig at firmaet har planer om at supplere op med videoer og øvelser.
Jeg forestiller mig at det vil falde i rigtig god jord hos rigtig mange dansklærere. For er der noget jeg igen og igen… og igen… har fået henvendelser om fra jer læsere så er det efterlysninger af gratis onlineressourcer til at træne sprog, stavning og grammatik med i danskfaget.

Se vejledninger her.

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes