Fede Google-værktøjer du SÅ gerne vil kende

Gode, gamle Google kan bruges til SÅ meget mere end internetsøgning.
Her er en lille vifte af forskellige sjove og spændende Google-ressourcer, som du måske kan bruge i din undervisning:

Smarty Pins
Smarty PinsSmarty Pins er en Google Maps-baseret, engelsksproget trivial-quiz, hvor man vælger en kategori og derefter besvarer 5 spørgsmål ved at placere en pin på et landkort. Jo tættere man kommer på svaret (den korrekte geografiske placering) jo højere scorer man. Prøv det her.

 

Google’s Arts & CultureGoogles art and culture

Google’s Arts & Culture er et stort opslagsværk om kunst og kultur. Her kan man vist nærmest finde ALT, som kan få en billedkunstlærer (m.fl) til at dåne lidt af lykke. Se det selv her.

 

Doodle4GoogleDoodle4GoogleHvert år udskriver Google en tegnekonkurrence – Doodle4Google – for amerikanske skolebørn, som opfordres til at designe en Google-Doodle ud fra et bestemt tema. På websiden Doodle4Google kan man se et festfyrværkeri af et galleri med børnenes skønne tegninger. Her er god inspiration at hente…, også selvom det desværre kun er amerikanske børn der kan deltage i selve konkurrencen. Se galleriet her.

Google Expeditions

Med Google Expeditions kan du og dine elever tage på fantastiske, virtuelle rejser ud i den store, vide verden. Jeg har ikke prøvet det, men sjovt ser det ud. Jeg kan se at det kræver en app og noget (ikke helt billigt) grej, som du kan læse mere om her.

(Psst! I Tiger-butikken så jeg for nyligt at man kan købe en Virtual Reality-papbrille, som til forveksling ligner dem de bruger i filmklippet her. Om den virker sammen med Google Expeditions-app’en aner jeg ikke, men det var måske værd at undersøge hvis man gerne vil prøve en ekspedition.)

 

Google Story BuilderGoogle Story builder

I 2014 skrev jeg et blogindlæg om et virkelig sjovt skriveværktøj ved navn Google Story Builder, som kort fortalt giver dig mulighed for at animere en fortælling selvom den kun indeholder tekst og replikker, ingen billeder. I stedet for billeder/tegninger ser man fortællingen/teksten vokse frem som når man skriver den på tastaturet. Dvs. at eventuelle rettelser undervejs også kan medtages hvis man ønsker det, hvilket kan give en ekstra dimension i skriveprocessen og formidlingen. Det lyder måske lidt mystisk, men jeg har forklaret det nærmere og lavet en lille billedvejledning til værktøjet i indlægget her.

 

Google FeudGoogle feud1Når du laver en google-søgning kommer Google med foreslag/gæt til søgetekst mens du skriver i søgefeltet. Funktionen kaldes for autofuldførelse og Googles gæt er baseret på andres og dine egne tidligere søgninger.  Autofuldførelse kan både spare dig for at taste/stave selv, men kan også hjælpe dig lidt på vej hvis du er usikker på hvilke søgeord du skal bruge. Sommetider kan det resultere i brugbare foreslag og andre gange kan foreslagene være både uventede og ret underholdende.  Det er de ikke blinde for hos Google og derfor har de lavet Google Feud, som er et sjovt quizværktøj, hvor du skal prøve at gætte hvad folk har søgt på Google ved at fuldføre en søgesætning. Google har skjult de 10 hyppigste søgninger og jo flere af dem du kan gætte, jo flere point scorer du. Værktøjet er på engelsk og derfor selvfølgelig ret oplagt at bruge i engelsktimerne, især som en fælles aktivitet på IWB. Prøv det her.

 

Google URL Shortenerurl-shortenerDette smarte lille værktøj kaldet Google URL Shortener kan trylle en meget lang url-adresse (som kan være svær at huske) ultrakort og meget nemmere at huske/dele. Sådan fungerer det: Kopiér den url-adresse du vil “krympe” > indsæt den i Google URL Shortener > Sæt hak ved “jeg er ikke en robot” og klik på “Shorten URL”-knappen > Pling! Så får du en ny og kort url-adresse, som du kan kopiere/dele. Prøv det her.


Google Keep
Google KeepSom navnet røber er Google Keep et digitalt og meget brugervenligt “gemmested” til alle dine noter, links og huskesedler. Du kan helt gratis bruge værktøjet hvis du har en Google konto og er logget på denne. Det smarte ved det er at du kan logge på og tilgå din Google Keep fra en hvilken som helst computer eller tlf./tablet med netadgang.
Når du opretter en note i Keep vælger du selv indholdet, giver noten en overskrift og en farve, tilføjer links, billeder, kryds-af-felter osv. Du kan flytte rundt på dine noter ved at trække i dem og du kan organisere dem ved at tildele etiketter. Gamle noter kan arkiveres så du altid kan finde dem igen. Det er også muligt at samarbejde med andre i Google Keep. Start din egen Google Keep her.

 

(Husk at gemme dette indlæg i dine favoritter og kig på det engang imellem, for det kan sagtens ske at jeg putter flere Google-godbidder på listen)

One thought on “Fede Google-værktøjer du SÅ gerne vil kende

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes