Lav lyrik-collager med “Poem Collage”

Websitet “Language is a virus” huser en spændende samling af interaktive tekstværktøjer, bl.a. redskabet “Visual Poetry”, som jeg for nylig skrev om i indlægget her.

Et andet sjovt værktøj – “Poem Collage” – gør det muligt at indsætte en kopieret tekst, som herefter brydes op i linjer, som kan flyttes ned i det grå felt og pusles sammen på nye måder.

I billedet er vist et eksempel, hvor Tove Ditlevsens fine digt “Så tag mit hjerte” fra 1947, er forsøgt ændret en lille smule.
Afhængigt af hvor frit man ønsker at kunne flytte rundt på linjerne kan de store begyndelsesbogstaver og punktummer evt. ændres inden man kopierer og indsætter teksten, men lader man teksten være som den er i det originale digt giver det blot en ekstra udfordring.

Det færdige “puslespil” kan ikke downloades som en tekstfil, men man kan tage et skærmbillede (tryk på “PrintScrn”-tasten > åbn programmet “Paint” > tryk på “Sæt ind” > vælg “Marker” og træk en ramme omkring digtet > tryk på “Beskær” og gem billedet).
Herefter kan det nye og det originale digt sammenlignes, undersøges og diskuteres.

Værktøjet kan bruges i alle sprogfag, og I finder det her.

2 thoughts on “Lav lyrik-collager med “Poem Collage”

  1. Hej Bine
    Jeg kan desværre ikke forklare hvorfor du ikke kan bruge 'æ', 'ø' og 'å' i Poem Collage. Som du kan se i billedeksemplet (Tove Ditlevsen-digtet) vil værktøjet gerne godtage bogstaverne, når jeg kopierer og indsætter dansk tekst.
    Måske en anden læser kan gennemskue hvad det kan skyldes?

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes