Tankelæseren og Orddetektiven

Som vist i forrige indlæg er det både muligt og nemt at fremstille interaktive SMARTboard-aktiviteter med skjulte elementer, som skal findes. Anvendelsesmulighederne er utallige, og har man først fremstillet en SMART Notebook-aktivitet kan den tjene som skabelon, varieres med nyt indhold, gemmes i forskellige varianter og genbruges i det uendelige.
Har du først prøvet det et par gange vil du hurtigt opdage at eleverne sagtens kan være med til at lave nye varianter af opgaverne med nyt indhold.

Har du ikke selv lyst/tid til at fremstille aktiviteterne er du altid velkommen til at downloade og tilpasse Skolestuens aktiviteter, så de indholdsmæssigt passer til hvad I nu måtte være i gang med.
Her præsenterer jeg to eksempler på sprog-aktiviteter med skjulte elementer, som kan downloades og bruges på elektroniske tavler i Dansk-, Dansk som andetsprog- samt specialundervisningen:

Tankelæseren

I dansk-aktiviteteten Tankelæseren præsenteres eleverne for fem personer hvis tanker ligger skjult i det mørke område. Tankerne “læses” ved at flytte den lille tankeboble rundt i skærmbilledet så de skjulte ledetråde dukker op.

Ved siden af hver figur står en genstand (f.eks. en trækvogn, en rygsæk eller andet), som kan flyttes, hvorved tankerne afsløres. 
Aktiviteten kan afprøves/downloades her.
Orddetektiven er en todelt aktivitet, som kombinerer “Kryds-og-tværs” med en “Find ordet”-øvelse.
Først gættes otte hemmelige ord fra en bestemt kategori ved hjælp af ledetråde og støttebogstaver.
Dernæst skal de otte ord findes i det sorte felt, hvor de ligger gemt i et skjult mylder af bogstaver. Hvert ord har et nummer og en tilhørende gul, transparent søgeramme, som flyttes henover bogstaverne i det sorte felt til ordet findes.
Aktiviteten kan afprøves/downloades her.

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes