Discovery Education Clip Art Gallery – find gratis illustrationer til dine materialer

Er man ikke lige den der kreative lærer der selv tegner og tryller med illustrationer og billeder, kan det være rart at vide hvor man kan finde små illustrationer, som kan indsættes i dokumenter og pifte en ellers kedelig opgaveside, et ugebrev eller en mødeindkaldelse lidt op.

Ekspempler på forskellige Clip Arts

Discovery Education  har en rigtig fin samling af gratis clip arts (tegninger og animerede billeder) – Discovery Education Clip Art Gallery – hvorfra billeder frit kan kopieres eller downloades/gemmes og indsættes f.eks i Word- eller PowerPoint-dokumenter. Billederne kan også indsættes i SMART Notebook-dokumenter eller – som æblet her ovenfor – indlejres på blog eller hjemmeside.

Sådan bruges siden:
Fra forsiden vælges først en kategori

Billederne i den valgte kategori vises nu i sæt af 12 – eller du kan vælge at få hele kategoriens billedsamling vist på en side:

Når du har fundet et billede du vil bruge, kan du klikke på det, så det åbnes i et større format > højreklik på billedet og vælg “Gem som” > vælg drev, navngiv billedet og Gem.
Nu er billedet klar til brug.

Billederne kan evt. bruges som illustrationer på Flash Cards, dvs. printede kartonkort med billed på den ene side og tekst på bagsiden. Laminerede Flash Cards kan f.eks. bruges i forbindelse med tilegnelse og/eller repetition af nyt ordforråd. Egner sig både som individuel aktivitet eller som en makkeropgave.
Websitet har også lavet en gratis Flash Card-skabelon, som kan downloades her.
I finder billedsamlingen her.

Skriv et svar

Din mailadresse bliver ikke offentliggjort. Felter markedet med * skal udfyldes